Slide
Slide

София. Хотелиери и ресторантьори се организират да протестират на 29 януари от 12 часа пред Народното събрание. Веднага след днешната работна среща на представители на туристическия бранш с финансовия министър Владислав Горанов бе обявено, че протест няма да има – организаторите го отменят, а Наредба Н-18 се отлага с 6 месеца. Социалната мрежа завря от недоволни хотелиери и ресторантьори, които споделят, че утре ще излязат да стачкуват, тъй като проблемите в бранша са много и не са решени. Един от тях е намаляване на ДДС. „Министър Горанов категорично заяви, „че това е невъзможно да се случи, докато той е министър“, заявиха от Сдружението на Заведенията в България, които в своя профил във фейсбук публикуваха кратко резюме от срещата с Горанов. 

Стачкуващите вече са готови със своите плакати за 29 януари

Отлагат влизането на наредба Н-18 с 6 месеца

„Представителите на сдруженията, организирали протеста, бяха изправени пред дилемата, или да приемат това предложение, или Наредбата да влезе в сила от 31.01.2020 г.
Освен това, договорено е, създаването на работни групи по проблемите със запечатването на търговски обекти и проблемът с разминаването с касовите наличности.
След дълго обсъждане, ние от СЗБ декларираме, че сме разочаровани от постигнатото, но сме обнадеждени от начина, по който ние – представителите на малкия и среден бизнес, за първи път демонстрирахме гражданска позиция в защита на бизнеса и правата си!“, посочват от организацията. Те са се съгласили да разменят утрешния протест срещу срещу 6 месечно отлагане и доработване на спорните текстове в Наредба Н-18. „Толкова можахме – толкова направихме!“, споделят от Сдружението.  
За разлика от българското правителство обаче ние няма да си позволим да ви поучаваме и да ви налагаме от какво да се чувствате удовлетворени и от какво не – нито имаме това право! Ние от СЗБ нито можем да ви задължим да излезете на протест, нито да ви накараме да си останете на работните места и да не отстоявате справедливите си искания!
НИЕ сме длъжни официално да анулираме събитието …!
ВИЕ сте български данъкоплатци и САМИ ще изберете, дали искате да приемете сделката, която сключихме или не сте съгласни с нея!“, пишат в своето становище от Сдружението на Заведенията в България. Официално организаторите на протеста обявиха, че го отлагат за 29 юли. В различни групи във фейсбук се посочва, че от Велико Търново, Пловдив и Бургас са тръгнали автомобили към София, за да участват в протеста пред Народното събрание.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията