Slide
Slide

Атлетката на Добруджа 99 Радосвета Симеонова завоюва сребърен медал на националното първенство по крос кънтри при жените в Сунгурларе. Във всички възрасти участваха 170 състезатели. Първи при мъжете финишира Митко Ценов (Атлет – Мездра).

Жените изминаха дистанцията от 8000 м. Маринела Нинева (Локомотив – Дряново) и Радосвета Симеонова (Добруджа 99 – Добрич) доминираха над другите състезателки, но постепенно Нинева се откъсна от Симеонова и спечели поредната си национална титла за годината с 29:11. Симеонова е втора с 30:17. Трета на почетната стълбичка бе Кристина Иванова (Младост 2012 – Благоевград) – 31:16.

Добрe се представиха и останалите лекоатлети на Добруджа 99 в Сунгурларе. В първия старт на 2 км стартираха Анджела Георгиева и Александра Бекярова, нареждайки се на 21 място и 26 място.

Петър Димов бяга на дистанцията от 3 км като финишира на 10 място с време 11:15. Алтен Атанасова бяга при старшата възраст, пробягвайки 4 обиколки. Тя се бори за третото място, но в крайна сметка финишира на шеста позиция. Брат й Денис Атанасов, ученик на спортно училище „Г. Ст. Раковски“ – гр. Добрич, пробяга 6 км като до последно се движеше на трето място, но не можа да издържи на високото темпо и финишира пети. Братята Алиджан и Алишан Али се състезаваха на 8 км при момчетата под 23 год. и финишираха на 9 и 10 място.

В последния старт на жени участваха Теодора Златева и Радосвета Симеонова. Жените на Добруджа 99 пробягаха 8 км. Теодора Златева финишира десета, а а Ради влезе в челната тройка. До дни ще се реши кои най-добри лекоатлетки в дисциплините ще представят България на Балканиадата по крос-кънтри в Румъния.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията