Slide
Slide

Стара Загора. По повод Световния ден на туризма в Стара Загора ще бъде представена експозицията „Епископската базилика и римското мозаечно наследство на Филипопол“.

В рамките на един месец старозагорци и гости на града ще имат възможност да разгледат изложба от 25 фотографии и информационни табла, представящи великолепието на късноантичните мозайки в три от най-представителните паметници на римското мозаечно изкуство във Филипопол – Епископската базилика, Малката базилика и Вила Ейрини.
Официалното откриване на изложбата ще бъде на 27 септември /понеделник/ от 17.30 часа, в Музея на религиите.

В Кабо Верде се подготвят да посрещнат празнично исторически полет от България

Отганизатори на събитието са Община Стара Загора, Организация за управление на Тракийски туристически район, Американска фондация за България – American Foundation for Bulgaria в партньорство с Община Пловдив.

Честит празник! Днес отбелязваме Световния ден на туризма

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията