Slide
Slide

София. Днес – 27 септември, е Световният ден на туризма. Решението за тържествено отбелязване на Световния ден на туризма е взето през септември 1979 г. по време на третата сесия на Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към Организацията на обединените нации в Испания.

Началото се поставя на 27 септември 1980 г. Изборът на датата съвпада с 10-годишнината от приемането на Устава на Световната организация по туризъм към Обединените нации – 27 септември 1970 година. С това се цели да се създаде осведоменост сред обществото в световен мащаб за значението на туризма, както и за неговата социална, политическа, финансова и културна стойност за всички хора.

Поради това Световната организация по туризъм към Организацията на обединените нации определи Световния ден на туризма 2021 г. като ден за фокусиране върху туризма за приобщаващ растеж. Това е възможност всички да погледнем отвъд статистиката за туризма и да признаем, че зад всяко число има човек. 

Честит празник на всички, които работят в сферата на туризма! Бъдете здрави, вдъхновени и отдадени на своята професия!

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията