Slide
Slide

София. На среща с представителите на Асоциацията на екскурзоводите в България, Съюза на екскурзоводите в България и ЮСЕ „В. Райкова“ – Бургас, представих разработването на проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК), с който да подпомогнем екскурзоводите. По европейския фонд ще бъдат заделени около 3 млн. лева, които целево ще бъдат насочени за финансови компенсации за лицензирани екскурзоводи. В срещата участва и заместник-министъра на икономиката Стамен Янев.

Предстои в следващите дни да бъдат уточнени начините за отпускане на финансирането и критериите за участие, като допълних, че след разписване на всички условия и одобрение на проекта от управляващия орган на ОПИК, пълната информация ще бъде качена на официалната страница на министерството. Ще се работи максимално бързи и очакваме в кратки срокове да започне реализацията на проекта.
Представителите на бранша благодариха за положените усилия, както и за адекватната реакция в намиране на работещо решение на проблемите на екскурзоводите.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията