Slide
Slide

Творци, артисти, дизайнери и спортисти от цялата страна ще се съберат този уикенд в Бургас за най-шареното градско събитие на лято 2019.

Бургас. В петък, събота и неделя под куполите на Флора Бургас ще се проведат две събития, обединени от общата идея да се превърнат в своеобразен празник на изкуствата- Фестивал на игрите и изкуствата и Творчески работилници Burgas Handmade Market.

С щури игри, нестандартни уъркшопове, хубава музика, пленери на открито, танци и спорт да изпратим последните дни от лятната ваканция, обещават организаторите. Фестивалът е за всички, които обичат природата, изкуството, игрите на отрито, за тези, които искат да покажат своята творческа същност.

Северното Черноморие с престижни номинации за висок клас строителство и бутиков туризъм

Програмата на фестивала и творческите работилници е толкова разнообразна, че всеки с артистичен хъс или спортен дух може да намери своето място за забавление и изява.

Игри с роботи, ръгби среща, дърпане с въже, скокове с чували са само част от събитията в първия ден на фестивала- в петък от 10 д 20 часа. В събота пък всички малки художници ще имат възможност да нарисуват заедно най-голямата лятна картина заедно с Роси Чобанова. А други ще се впуснат в Angry Birds на живо – една игра, която ще допадне както на децата, така и на техните родители.

Бягане без граници! На 1 септември маратонци от 6 държави стартират в Крапец, ще бягат до 2 май

Игри до безкрай с актьора Краси Хараламбов, волейбол с Гергана Брънзова, летни забави с актьорите Алекс Анмахян и Гергана Христова са само част от изненадите във втория фестивален ден. А как се играе „Не се сърди човече“, но с живи фигури, ще ви покажат организаторите от 17 часа в събота. Нинджа демонстрации, солови изпълнения, фокуси и игри, Dj парти с маски, женски футбол са включени в програмата за неделния ден. За финал организаторите са подготвили концерт с участието на Тодор Тодоров, Преслава Минасян, Жаклин Димитрова, Аглая и др.

Имаме място и роля за всички – за онези, които обичат да създават със собствените си ръце маски, сценични костюми, и за онези, които обичат да изнасят пърформанси -танцьори, артисти, музиканти, и за онези, които просто искат да „дадат едно рамо“ в името на идеята, казват организаторите.

Идеята на Фестивала заедно с Творческите работилници е да се даде платформа и на всички онези улични творци и музиканти, които никога не влизат под светлините на прожекторите.

„Вярваме и продължаваме да вярваме, че купувайки подарък ръчна изработка, купуваме часове на проби, експерименти и провали. Купуваме часове, дни, седмици на отчаяние и истинско щастие“, казват младите дизайнери, които са вложили цялото си вдъхновение за организирането на поредния Бургас маркет. И този път Burgas Handmade Market, събирайки под един покрив най-яките творци, дизайнери, търговски представители и артисти, обещава да се превърне в градското събитие за стил на живот и мода.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA