Каварна. Народният представител Албена Симеонова, арх. Надежда Пампорова и Милена Керанова от Демократична България – Добрич се срещнаха със Стилиян Томов, председател на Инициативен комитет „За туризъм в Калиакра“ в местността „Болата“.

Тема на срещата бяха морските буни и пътищата до залива и нос Калиакра. Обектите се нуждаят от спешен ремонт, но настоящият им статут като част от резервата „Понто-сарматски степи“ не позволява подобна намеса от страна на държавата.

Албена Симеонова и Демократична България – Добрич се ангажират да подкрепят жителите на Община Каварна за промяна статута на съоръженията и да работят за възстановяване, запазване и развитие на местността.

Демократична България – Добрич предлага ограничаване на автомобилния достъп до плаж „Болата“ (изключение да се прави само за регистрирани рибари), тъй като натовареният трафик през лятото замърсява и унищожава околната среда.

Обмисля се и изграждането и оборудването на буферен паркинг край село Българево или на разклона над залива, откъдето плажуващите да бъдат извозвани с екологичен транспорт.

Присъстващите обсъдиха и откриването на пазар, където местни занаятчии и селскостопански производители да предлагат ръчно направени сувенири и земеделска продукция.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA