Летуващите се оплакват и от шума, който вдигат работниците

Ахтопол. Скандал заради строеж на заведение на плажа. Туристи в Ахтопол се оплакаха, че ресторант за бързо хранене изниква не просто върху самия пясък, а дори навлиза във водата, съобщи Нова тв. Изграждането на заведението на плажа започнало още през пролетта. В момента временният обект се довършва, а плажуващите недоволстват, защото вълните се разбиват буквално в основите му.

„В момента работниците влизат в морето, тъй като ивицата е малко изядена от вълните и от бурята, която беше вчера“, заяви управителят на плажа Галин Вълчев.

Настоящият концесионер влязъл във владение на плаж Ахтопол Север в края на август миналата година за срок от 10 години. Твърди, че спазва стриктно одобрените схеми от Министерството на туризма.

Според министерството строящото се временно заведение попада в одобрената от тях план-схема за плажа в Ахтопол и нарушение няма. Въпреки това ще бъде извършена проверка.

Това обаче не успокоява плажуващите. Летовниците недоволстват и от това, че през деня шум от строителство нарушавало почивката им на плажа.

„През деня заваряват. Освен това чукат непрекъснато, има шум”, поясни летуващата Румяна Комсалова. След пристигането на екип на NOVA на мястото, робота спря.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA