Slide
Slide

От 10 юни между двата града ще има три полета дневно

София. Националният превозвач „България Еър“ започва постепенно да възстановява полетите си между София и Варна. От 25 май авиокомпанията вече изпълнява два полета дневно от София до Варна (сутрешен и вечерен), а от 10 юни добавя и още един – трети (дневен) полет до морската столица и обратно.

Авиокомпанията обяви, че са взети всички мерки за безопасност заради пандемията COVID-19. Според новите изисквания на борда на самолетите носенето на маски както за екипажите, така и за пасажерите, е задължително. Преди и след всеки полет самолетите на авиокомпанията се почистват изцяло и се дезинфекцират щателно. Качеството и пречистването на въздуха по време на полет се осигурява чрез специални системи.

Маршрутите, за които няма забрана за летене от държавните органи като Амстердам, Лондон, Париж, Брюксел, Берлин, Франкфурт, Рим, Милано, Виена, Прага, Цюрих, Мадрид, Барселона, Малага, Палма де Майорка, Атина, Варна и други са достъпни за всички пътници. Стремежът на авиокомпанията е да осигури възможност на всеки да се върне в родината си в случай, че пандемията го е заварила в друга страна.

Единствените дестинации, до които  полетите са временно преустановени, са тези с въведени временни ограничения от местните власти, а именно:

Израел – до 13 юни са отменени полетите до Тел Авив.

Русия – до второ нареждане са забранени всички полети до Руската Федерация.

Кипър – заповедта за преустановяване на полетите до Кипър се удължава до 8 юни включително.

Португалия – до 20 август са преустановени полетите до/от Лисабон.

Можете да се запознаете с издадените Заповеди на Министерството на здравеопазването на Република България, както и с въведените международни рестрикции – в директория новини ТУК 

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията