Slide
Slide
Берлин/София. В германската преса днес България сериозно присъства, като медиите акцентират на възможностите за почивка у нас. Министърът на туризма Стела Балтова ясно и разбираемо информира германците за правилата за влизане в страната ни и готовността на България да ги посрещне и осигури безопасна и сигурна ваканция.
„Г-жа Балтова обяви, че България би искала да направи стъпка по-далеч като семейна дестинация от другите страни в ЕС, като се обсъжда влизането за деца под 15-годишна възраст без PCR тест да бъде възможно, ако придружаващите родители са ваксинирани. Предишният регламент за безплатен PCR тест се прилага само за деца под 6-годишна възраст. Освен това има важен сигнал от ЕС за по-голяма свобода на пътуване. За летния сезон цифровият сертификат за Covid-19, който ще е валиден в Европа, трябва да улесни пътуването на тези, които са били ваксинирани, възстановени и тествани“, информира популярното онлайн издание Presse Portal – една от медиите, насочваща вниманието на германците към страната ни при избора си за почивка.
„Безопасността по време на почивката се повишава и от факта, че служителите в туризма получават приоритетна ваксинация. България е единствената държава в ЕС, която практикува туризъм почти непрекъснато от май 2020 г. През това време служителите са натрупали страхотен опит, а постоянното разширяване и актуализиране на антикоронните мерки се подчертават като най-важното предимство за България “, изтъква доц. Балтова. Тя е категорична, че тази отлична подготовка за настоящия сезон и най-важните конкурентни предимства на България са били представени и в рекламни видеа на немски език. 

Изданието акцентира и на това, че според RKI България вече не се счита за зона с висока честота от 2 май.

Германия извади България от високорисковата зона и я постави до Гърция

От 13 май 2021 г. всички лица, които са получили отрицателен резултат преди влизане в Германия, могат да влязат в Германия без карантина при завръщането си от България.

Без карантина в Германия за пристигащите от България с ваксина, с отрицателен PCR или преболедували COVID-19 

Медията съобщава за напредъка на страната ни в борбата с коронавируса, както и за възможностите за туризъм по цялото ни Черноморие и във вътрешността на България.

Главният управител на Германско-българската търговско-промишлена камара д-р Митко Василев подчертава доброто сътрудничество и обмена на информация между германските туроператори, летищния оператор Fraport във Варна и Бургас и хотелиерите.

„Не само новите разпоредби и модерните съоръжения, но и непрекъснатият туризъм за повече от година предлагат на туристите в България много по-голяма сигурност. Очакваме с нетърпение многобройните полети, като новата връзка на Lufthansa между Франкфурт и Варна, седмичните връзки от всички големи градове в Германия до Варна и Бургас, с Wizzair от Франкфурт, Кьолн, Дортмунд, Меминген, Мюнхен, Берлин три пъти в седмица и с Easyjet от Берлин, Хамбург и Дюселдорф два пъти седмично до Варна. Чартърни полети до Бургас също от Хановер, Лайпциг, Щутгарт, Бремен, Дрезден и чартърни полети до Варна от Дортмунд, Хамбург, Лайпциг, Меминген. С Ryanair можете да стигнете до София много евтино“, пише още Presse Portal.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията