Slide
Slide

Банкок. Тайландската столица Банкок вече привлича туристи и с още една атракция – кафене, където ще ви „почерпят“ и с емоцията от общуването с 12 кучета от породата „корги“.

Запознайте се – това са Тиквичка, Сьомга, Котлетко, Царевичка или част от 12-те коргита, които забавляват гостите на това кафене в Банкок. Клиентите могат да ги погалят, да си поиграят и да пообщуват с тях, да си направят селфи, съобщава БНТ. Породата е много игрива и любвеобвилна, обяснява собственичката на заведението. И допълва, че не е имала план за подобно начинание, идеята се родила спонтанно.

Танчанок Канауонг, собственичка на кафенето: Исках да споделя любовта и щастието – защото ги имаме в изобилие. Две от моите кучета родиха и така се появиха седем малки. Не съм ги купувала, но броят им растеше. А и искахме просто да споделим радостта си с други хора.

Коргитата общуват с клиентите за по един час три пъти на ден. Собственичката им внимава стриктно какви лакомства получават, за да не натрупат килограми. Разпределението на времето и наличието на един почивен ден позволява на кучетата едновмременно да са активни, но и да си отдъхват между сесиите. А клиентите са във възторг.

„Породата става все по-популярна. Дори аз много ги харесвам. Тук съм, за да науча повече за тях и да реша дали да си взема.“

„Много е сладък, сладък и пухкав. Някои са много мързеливи, но този е много бърз и активен. Много се забавляваме!“

Освен на тайландците отдавна е известно, че коргитата, са любимите кучета и на британската кралица Елизабет Втора. Като познавачи уточняват, че породата има две разновидности – Пембрук и Кардиган. Симпатичните четитириноги, които кралицата харесва и забавляват клиентите тук са от типа Пембрук.

Сподели публикацията