Slide
Slide

Пред Bgtourism.bg – Бейзат Туналъ – генерален представител на Тез Тур България

– Здравейте, г-н Туналъ! Живеем в сложни времена, в които ситуацията с коронавируса, трудно дава възможност на представителите на туристическата индустрия да планират дългосрочно. С какви планове и цели Тез Тур България влезе в 2021 г.?

– Здравейте, благодаря за поканата и за възможността да споделя нашите планове. Освен Египет и Турция, тази година планираме да наблегнем повече на Гърция, най-вече о. Крит, о. Санторини; добавяме чартърни програми с блок места за о. Родос, южен Кипър и Халкидики.

Бейзат Туналъ – генерален представител на TEZ TOUR Bulgaria

Другото, което е ново за нас, е че есента желаем да насочим интереса на клиентите към Калабрия, Италия. Чартърната програма е през септември и първата половина на октомври 2021.

Калабрия е доста интересно място както за почивка, така и просто за екскурзия.

плаж Тропеа, Калабрия

Запълването на хотелите през този период е минимално. Колкото по-малко хора, толкова повече клиентите ни ще имат възможността да се възползват от почти всички удобства. Хотелите в Калабрия, които ще предлага Tez Tour България е съсредоточено в районите на Tropea, Botricello, Capo Vaticano, Montepaone, Soverato и Sibari.

Непознатата Калабрия

Температурата на въздуха и морето е висока, напълно подходяща за плажуване, а плажовете са широки и пясъчни. Най-впечатляващо и характерно за този регион са прекрасните екскурзии, които се провеждат на място и ще задоволят интереса на всеки активен турист, който иска да обогати знанията и да събере цветни спомени от Италия – исторически центрове, впечатляващи катедрали и интересни легенди.

Матера

Също така по време на екскурзиите в Матера и Бадолато туристите ще могат да се насладят на италианска кухня с изискани вина и просеко.

Друга нова самолетна програма в портфолиото на Тез Тур България за 2021 е

пътуване до най-големия средиземноморски остров на Африка – остров Джерба,

Тунис, където туристите ще могат да се насладят на красивите плажове с чисто море и на отлични хотели, предлагащи високо качество и вкусна храна.

Но освен всички тези програми, системата на Тез Тур позволява динамично пакетиране абсолютно към всички дестинации на приемливи условия. За желаещите пътувания, рядко ще върнем някой клиент и да му кажем, че не предлагаме тази дестинация.

Вицепремиерът Марияна Николова проведе работна среща с представители на Тез Тур България

– Сега ли е моментът за резервация за Великден и майските празници? Кои са дестинациите от Вашия каталог, които ще ни препоръчате?

-За Великден, към момента, сме заложили по-мащабни програми за Хургада, комбинация Кайро и Хургада, Шарм ел Шейх и в индивидуален вариант, можем да предложим почти всяка дестинация, която клиентът пожелае.

Традиционна е чартърната ни програма с 3 нощувки до остров Санторини, но изненадата тази година е чартърна програма с 3 нощувки до остров Крит, Гърция.

Разгледай предложенията за 2021 г.

Плановете на Тез Тур България за лято 2021 г. са задоволително добри. По любимите дестинации като Анталия, Хургада и Шарм ел Шейх продължаваме със собствените си обеми, за Анталия от София сме установили два полета седмично през май-август и за септември и октомври с три полета седмично и един полет от Варна за Анталия.

България и Турция ще работят съвместно за насърчаване на двустранния туристопоток

Вие избрахте да посрещнете Нова година в Анталия. От много години това е една от най-предпочитаните дестинации сред българските туристи. Готов ли е турският курортен град и хотелите в региона да посрещнат своите гости през 2021 г. в условията на Covid-19?

-Да, мога да споделя от първо лице какво се случва в Турция. Да, тази година както за повечето хора, така и за мен беше доста необичайна. Посрещнахме 2021 година в домашни условия, тъй като имаше ограничения и комендантски или, може да се нарече, вечерен час за 4 дни, който започна в 21:00 часа на 31 декември 2020 и продължи до 5:00 часа сутринта на 4 януари 2021. Но естествено, ако погледнем и добрата страна на ситуацията, по този начин успяхме да се насладим на домашния уют, който често ни липсва в иначе забързаното ни ежедневие.

Тез Тур пуска атрактивна игра в интернет, раздава почивки в топ хотели в ОАЕ, Кипър, Гърция и България

От гледна точка на бизнеса, обемите на повечето туристически страни са се свили с 80% спад. Турция посрещна приблизително 15,5 милиона чуждестранни туристи през 2020 г. и завърши годината със свиване от 70%. По думите на Министъра на културата и туризма на Република Турция – Мехмет Ерсой, се счита, че сезон 2021 ще започне от месец април.

Да, разбира се, повечето от хотелите са готови за лятото.

През 2020 г. много от тях натрупаха опит, преживяха пандемичната ситуация, приеха, че това засега се налага като част от живота и работата ни за известно време.
Що се отнася до хигиената и обслужването в хотелите, направиха промяна в концепцията на обслужване, за да могат да отговарят на всички изисквания и да продължат да работят на високо ниво. Но, за да се разбере и наистина почувства това, е нужно да се отиде на място. Знаете, че

Турция обича гостоприемството, всеки винаги е добре дошъл.

За нас, Тез Тур България, тази дестинация си остава основна, затова сме планирали същите програми, които имахме през 2019 г.

– Турция е любима дестинация. Къде се крие ключа на успеха на турския туризъм и кои са новите предложения за 2021 г., с които Тез Тур ще зарадва своите клиенти за почивка в южната ни съседка?

– Ключът към успеха на турския туризъм, според мен, се крие в много неща от глобален характер. Всяка изминала година хотелите добавят по нещо ново към концепията си и така подобряват и модернизират представата за това какво е отдих.

Именно хотелите в Анталия разполагат с огромни територии и повечето от тях са разположени на първа линия,

в непосредствена близост до морето. Стандартните стаи в среден и висок клас хотели са доста комфортни – между 30-50 кв.м., което предлага удобство и достатъчно пространство по време на престоя.

Анталия е едно от любимите места за българите в Турция

Повечето хотелски съоръжения наблягат на семейния отдих, в тези хотели, концепцията позволява комфортна почивка както за възрастните, така и за малчуганите като например: огромни аквапаркове, детски площадки и клубове, аниматори, говорещи свободно различни езици, почти всякакъв вид кухня и много други атракции и екстри по системата All inclusive и Ultra All inclusive.

Освен това, важна роля играе и функцията на самия посрещащ туроператор.

Ние винаги сме били уверени и разчитаме на обслужването на Tez Tour Турция.

Тез Тур България е носител на голямата ни награда за туризъм през 2020 г. „Туроператор на годината“ за последователна политика и професионално отношение към туристите, за успешен дигитален маркетинг и гарантирайки на своите турагенти и клиенти разнообразни и висококачествени почивки на атрактивни цени

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията