Slide
Slide

Това е невероятно усещане, споделиха смелчаците, които и тази сутрин се потопиха в морето на Офицерския плаж във Варна  и плуваха заедно с лебедите.

Двайсетина момчета и момичета влязоха във водата след сериозно заграяване, което направиха заедно с ръководителя на карате клуб „Шотокан“Емил Златев. Повече от 30 години той води този начин на живот – много спорт и хранителен режим. Доволен е, че сега са плували и много от хората, които са започнали да спортуват отскоро. Плуват десетина – двайсет- трийсет метра и излизат. „Целта е да не се страхуваме от природата“, сподели Недялка Александрова, която е приятел на морето от детските си години.

Снимка

След загряването водата не е студена , нищо че е само 6 градуса,  това твърдят и жени, и мъже, и тези, които от години влизат и през зимата във водата, и тези, на които това се случи за първи път. С малки изключения споделят, че не боледуват, а за емоцията от това да бъдеш с приятели във водата са категорични, че не може да се опише с думи, трябва лично да се изпита.

Техният дух е толкова заразителен, че мнозина от наблюдаващите са убедени, че следващият път може да станат част от групата. А докато се обличаха, те се шегуваха:“Внимавай да не изгориш от слънцето!“, което всъщност изобщо го нямаше към момента. Маргит Добрева е от хората, които влизат за първи път в морето в този сезон, но е въвлечена в „експеримента“ от своите приятели. Текст и снимки радио Варна

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията