Колите в Пампорово
Slide
Slide

Пампорово. 1.70 м стигна дебелината на снежната покривка в курорта Пампорово. Същата е ситуацията и в другия ни голям зимен център Банско. Мнозина от туристите този уикенд търсят своите коли, които не се виждат от снега, за да ги почистят.

В Пампорово децата помагат на своите родители, за да открият и почистят колите си

„Вчера се прибрахме от Пампорово, където до обяд пътя беше затворен заради паднали дървета и доста дебела снежна покривка, тъй като валя непрекъснато мокър сняг около 24 часа. В петък следобед ситуацията беше най-тежка и наши приятели буквално са вървели между падащите дървета.

Други закъсаха вътре в самия курорт. Колите бяха целите покрити и някои хотели нямаха ток. Но ситуацията вече е спокойна и според нас беше естествена спрямо обилния сняг. Но някои се оплакваха, че не са почистени уличките около хотелите и сами са чистили, за да могат да извадят колите си. Нашият хотел „Камелия“ си имаше собствен багер и изчистиха. Вчера към 12,30 успяхме да се измъкнем безпрепятствено“, сподели за BGtourism.BG Тони Петрова от Варна, която бе на зимна ваканция заедно със своето семейство.

Зимна атмосфера в Пампорово

Снимки Тони Петрова

Пампорово

Местните казаха, че от поне 10 години не са виждали толкова сняг и доста от персонала вчера не са успяли да стигнат до работните си места.

Сложна е обстановката и в Банско и Чепеларе, където също има дебела снежна покривка.

Туристи от Банско изпратиха за BGtourism.BG обстановката пред техните къщи
В Банско също си „играят“ на „Намери си колата“
  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията