Slide
Slide

Варна. Знаете ли, че 40 минути в солна стая се равнява на 4 дни почивка на брега на морето. Естествената каменна сол лекува белодробни, кожни, ставни проблеми и болежки. Знатни особи в миналото са изминавали стотици километри, за да се поглезят или лекуват в естествени солни пещери и мини. В днешно време не е необходимо да пътуваме далеч. Облицовани стаи със сол има в СПА центрове в цялата страна. Солните стаи са търсени при избора за семейна почивка, защото престоя в тях лекува хроничен бронхит, синузит, ларингит, фарингит, тонзилит и кашлица, съветват специалистите. От солните стаи излизате стройни, спокойни и с отпушен нос.

Халотерапията е напълно естествен метод, представляващ разпръскване на микрочастици от кристална сол. Антибактериалното и противовъзпалително действие на тези солени микрочастици стимулира имунната система и премахва напрежението в мускулите, стреса. Влияе благоприятно върху всички респираторни заболявания на дихателните пътища, както и върху различни кожни заболявания – псориазис, атопичен дерматит, екзема и т.н.

Хималайският куб е иновативен продукт, изграден от естествени и „скъпоценни“ хималайски солни тухли, осветени от LED светлини. Вградената музика и арома-дифузери създават релаксираща и спокойна атмосфера. Чрез модерната технология на хималайският куб в солната стая се създава терапевтичен микроклимат близък до този в солните пещери, боровите гори, както и на морския бряг.

Солна стая във ваканционно селище „Терма вилидж“ – само на 30 км от Варна

Сподели публикацията