Slide
Slide

Вече тече договаряне на съвместни туристически маршрути между България и други балкански страни, съобщи днес в курорта Св. Св. Константин и Елена заместник-министърът на туризма Любен Кънчев, който бе гост на 11-ия Черноморски туристически форум.
По думите му с реализацията на такива проекти могат да бъдат привличани гости от далечни дестинации, които ще получат възможност да разглеждат повече неща. Кънчев посочи пред БТА, че разговори за съвместни маршрути се водят с Гърция, Румъния и Турция.
Той уточни, че обсъжданията ще продължат на предстояща международна конференция в София на 15 и 16 ноември.
До края на август ръстът на туристите у нас е 7,2%, допълни заместник-министърът. По думите му приходите в сектора са достигнали близо 3 млрд. лева, което е с около 4,5 на сто повече в сравнение със същия период на миналата година.
Кънчев бе сред гостите на 11-я Черноморски туристически форум, който започна днес край Варна.
Тази година дискусиите са посветени основно на развитието на устойчиви местни и транснационални продукти.
Председателят на Варненската търговско-индустриална камара Иван Табаков съобщи, че организацията е партньор по голям международен проект на стойност над 1,3 млн. евро, насочен към обучението на кадри за туризма. В проекта са включени институции от 13 европейски държави, а основната цел е подготовката на млади хора без висока степен на образование и квалификация.

Сподели публикацията