Slide
Slide

Банско. Банско за девети пореден път се прицели в титлата „Най-добър ски курорт на България“ от Световните ски награди (World Ski Awards). В ход е вече гласуването, в което всички могат да се включат ТУК! Другите номинации в категорията са на Боровец, Пампорово и Витоша, става ясно от страницата на Световните ски награди. Вотът на страницата продължава до 31 декември 2021.

Тази година в онлайн надпреварата отново участват над 200 курорта, разположени на 5 континента. Според правилника първо се определят победителите на национално ниво, а после и в световен мащаб. Очаква се в гласуването на сайта Worldskiawards.com да се включат повече 2 млн. души. Това превръща допитването в най-голямото в бранша и едно от най-мащабните, провеждани официално изобщо.

Банско е един от малкото курорти в света с пълен комплект от 8 приза и от 8-те издания на Световните ски награди. През 2021 година Банско е с номинации в 3 от 4-те основни категории.

В надпреварата за най-добър хотел на 2021-а „Кемпински Гранд Арена Банско“, който има вече 7 титли, ще премери сили с местните си конкуренти „Лъки Банско“, „Регнум Банско Апарт Хотел & Спа“, „Гранд Хотел Банско“ и „Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт“, спечелил отличието през 2016-а. В същата категория са още „Рила“ и „Ястребец“ от Боровец, както и „Орловец“ от Пампорово.
3 шалета от Банско влизат в надпреварата в едноименната категория – това са „Жора“ и „Мила“, както и „Диана-Рос“. Те ще се борят с „Вила Гела“ от Пампорово и „Вила Стрезов“ от Боровец.

За 2021 година Банско има най-много номинации за Световните ски награди от България – общо 9.
Домакин на церемонията по връчване на статуетките на Световните ски награди по традиция ще бъде хотел „Ароса“ в Кицбюел.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията