Slide
Slide

Синеморец. Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев лично провери спазват ли се противоепидемичните мерки по морето. Днес той посети Синеморец и инспектира заведенията в крайморското градче.

Нарушения не бяха открити, но още веднъж напомни, че самодисциплината ще ни предпази от вируса и даде примери с Ивайловград и Велинград, където принудително е отменил частни събития с над 3 000 души.

„Всичко зависи от нашето поведение. Ако продължаваме да сме безотговорни, ако продължаваме да събираме много хора на едно място и не спазваме правилата, е възможно да достигнем не 200, а и над 200 новозаразени дневно“, заяви Кунчев.

По-рано той проведе среща с брашна от Царево, Ахтопол и Синеморец. Остана доволен, че всички мерки се спазват и призова туристите да бъдат спокойни, докато летуват по нашите курорти.

„Ясна е организацията при евентуално възникване на инцидента, на случай, независимо при персонал или гости, как да се реагира, къде може да се направи изследване, така че да може нормално да стартира сезона в Синеморец“, допълни още главният държавен здравен инспектор.

На срещата се коментира и удължаването на летния сезон до октомври. Според хотелиери, например, Ахтопол е градът с най-силно и дълготрайно слънцегреене на Балканския полуостров, което предполага, че октомври месец е благоприятен за туристически сезон.

Давид Сукнаров

Кореспондент на bgtourism.bg

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията