Слънчев бряг и Несебър – една препоръка от министъра на туризма Ангелкова.
Slide
Slide

София. Още една водеща медия в Германия отдели място за позитивна публикация за възможностите за туризъм в България, като насочи вниманието на своите туристи към страната ни. Този път това направи „Зюддойче Цайтунг“ (Süddeutsche Zeitung). В онлайн изданието си най-големият германски национален всекидневник, който се публикува в Мюнхен, третият най-голям град в Германия и център на провинция Бавария, в която пък са съсредоточени едни от най-платежоспособни туристи, водещо място намира дестинацията Слънчев бряг. Еко какво се казва в публикацията.

Слънчев бряг – природа и море на едно място

По дължината на 378-километровото крайбрежие с повече от 200 плажа и множество известни курорти и пристанищни градове, е разположен ваканционен курорт Слънчев бряг, известен още като Sunny Beach, един от най-известните и най-популярните сред семействата и младите почиващи.

Министърът на туризма, г-жа Николина Ангелкова, е убедена, че „хотелите в най-големия курортен комплекс са предприели всички международни мерки за сигурност, за да предложат на нашите гости безопасна почивка на брега на Черно море.

В България, преди всичко в курортните райони на крайбрежието, успешно се справихме с COVID-19 с минимални инфекции през март. Още една причина да прекарате ваканцията си тук.“ Полети на и чартърни полети на Bulgarian Air тръгват от Хановер, Берлин-Шьонефелд и Дюселдорф на 27 юни, от Мюнхен на 19 юли и от Щутгарт на 1 август директно за Бургас.

На 28 км от летище Бургас се намира най-известната дестинация за семейна почивка в България, Слънчев бряг. Златистожълтият и до 100 метра широк пясъчен плаж се простира на осем километра в непосредствена близост до последния склон на Стара планина. Природа и море на едно място. „Синият флаг/Blaue Flagge“ се вее на плажа в знак на признание за широкообхватната екологосъобразна работа и отличното качество на водата, която се проверява ежегодно. Хотели с широки басейни и плажни барове се редят по плажната алея. Предложенията за релакс и разкрасяване не липсват в списъка с оферти. Слънчев бряг предлага подходящото за всеки летуващ на достъпна цена и, разбира се, със съответните предпазни мерки, които опитния персонал гарантират от май на местните туристи.

Южната част на плажа е особено популярна сред младите хора благодарение на предлаганите забавления. Концепциите на баровете са разнообразни, а плажните клубове представят атрактивни шоута с международни гост-звезди и DJ-и.

Който иска да прекара отпускаща и спокойна почивка със семейството, северната част на курорта предлага най-добрата обстановка, без да доскучава. Разнообразяването почивката на плаж и море е осигурено в големите аквапаркове или с различни водни спортове.

Интересуващите се от култура могат да разгледат типична българска архитектура в малкия град Несебър, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО с красиви исторически сгради. Ако искате да избягате от бурната суматоха, близката Стара планина северно от плажната алея предлага непокътнати природни пейзажи. Екскурзии с кола под наем или екскурзоводско обслужване ви позволяват да разгледате очарователни курорти като Свети Влас и Обзор, където в плажните ресторанти се сервират отлични рибни специалитети. Тук можете да се насладите на приятна комбинация от морски и планински климат със свеж горски въздух. Всяка година през юли се провежда регата „Свети Влас“, където над 50 моряци се надпреварват между Несебър и Свети Влас пред Слънчев бряг.

Някои от хотелите могат да бъдат резервирани с всички германски туроператори и са получили над средната положителна оценка от клиенти, като например Barceló Royal Beach, премиум хотел в сърцето на курорта. На един хвърлей от основния плаж е разположен тих оазис с много комфорт с германски мениджмънт. Комплексът отговаря на най-големите ваканционни изисквания – голяма градина с площ 9000 м2 с басейн с привлекателна гледка, луксозен СПА център от 1200 м2, най-големият търговски център на открито в страната с над 90 магазина, казина, барове и услуги. Седмичен престой в Barceló Royal Beach за двама души със закуска може да се резервира от 665 евро. Както във всички хотели от веригата Барсело, се прилагат новите стандарти за безопасност и здраве на програмата „Ние се грижим за Вас“. С многобройни професионални протоколи за почистване и поведение, концепцията Barceló реагира директно на несигурността във времето на Covid-19, за да направи почивката възможно най-безопасна от пристигането до заминаването, така че летните ваканции на семейството да се помнят възможно най-приятно.

Хотелите Riu Helios Paradise и Riu Palace Sunny Beach са разположени директно на слънчевия плаж. Helios Paradise е отворен от 22 юни 2020 г., а от 2 юли Riu Palace Sunny Beach ще посреща своите гости. И двата хотела предлагат много популярната и ексклузивна услуга „24h All Inclusive by RIU“. Друга особеност на Riu Helios Paradise е градината от 20 хектара с цялостна програма за отдих и развлечения, както и модерна спа зона и три тематични ресторанта. Комплексът впечатлява с огромния си басейн от 1362 м² с интегрирано джакузи. Спортуващите гости се възползват от спортни курсове на RiuFit, като аквагимнастика, тренировки за сила и издръжливост. Програмата за свободното време се допълва от студио RiuArt, музика на живо и вечерни шоу програми. Riu4U предлага развлечения и забавления за младежи на възраст между 13 и 17 години. Детският клуб RiuLand обещава достатъчно разнообразие за деца от 4 до 7 години и от 8 до 12 години. Всичките седем хотела RIU, включително залива Riu Helios Bay в Обзор, могат да бъдат резервирани ексклузивно с TUI.

Цените също са привлекателни, бирата струва едно евро, топка сладолед 30 цента, а терапевтична процедура с поморийска кал за цялото тяло или подводен масаж струва 45 лева, около 22 евро във Виктория СПА на хотел Барсело Роял. Никоя друга туристическа дестинация в Европа не е по-изгодна от българското Черноморие. Това означава, че допълнителните разходи в България са по-евтини, отколкото в Турция или Гърция. България е много повече от плажна почивка – преди всичко прекрасна! Страната на Черно море радва със своето гостоприемство, страхотни природни пейзажи, разнообразни възможности за подобряване на здравето и с фантастични плажове.

Сподели публикацията