Slide
Slide
Slide
Slide

София. Министърът на туризма Христо Проданов проведе работна среща с Н.Пр. Текла Харангозо, посланик на Унгария в България. По време на разговора бяха обсъдени възможности за развитие на туризма между двете страни. „Унгария е много важен пазар за входящ туризъм у нас. Надяваме се през настоящата година отношенията между наши двете държави да бъдат надградени и да бъдат още по-интензивни“, заяви министър Проданов.

Той припомни, че през 2020 г. двете страни отбелязаха 100 години дипломатически отношения. „Нито едно политическо решение не може да сближи народите, колкото добрите чувства между тях. Имаме изключително голям потенциал да развиваме двустранните отношения. Нашият стокооборот надхвърля 1 милиард евро по последни данни“, заяви министър Проданов. И добави, че се наблюдава ръст на резервациите на унгарски туристи за настоящата година.

Н.Пр. Текла Харангозо изказа благодарност за добрите взаимоотношения между двете държави и заяви готовността си за сътрудничество и подкрепа при реализиране на бъдещи инициативи. Н.Пр. Текла Харангозо допълни, че туризмът в България е добре развит и сънародниците й знаят за възможностите за различните форми на туризъм и с удоволствие биха почивали в България.

Сред темите на разговор беше предстояща визита на министър Проданов в Унгария през месец юни за популяризиране на възможностите за туризъм и съвместните инициативи между страните. Както и подписването на споразумение за сътрудничество в туризма между двете страни.

Сподели публикацията