На 11 юни предстои символично откриване на летния туристически сезон с участието на Дипломатическия корпус

София. „Министерството на туризма стартира рекламна кампания на България в 25 страни в Европа и вече текат излъчванията на клипове в национални и водещи телевизии“. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов пред журналисти в Народното събрание.

На 11 и 12 юни предстои символично откриване на летния туристически сезон. По покана на министъра на външните работи Теодора Гeнчовска и министъра на туризма Христо Проданов, ръководители на дипломатически мисии, акредитирани в Република България, ще посетят Черноморието на опознавателна визита, за да се запознаят с туристическия потенциал, обяви министър Проданов. „Целта е всички посланици да се убедят, че България е сигурна и спокойна дестинация и да поканят своите сънародници на почивка“, каза министърът.

Той коментира предстоящия летен туристически сезон в България и посочи, че е умерен оптимист. „Негативно влияние оказва войната в два аспекта. Прякото е, че доста голяма част от тези, които са по-далеч от България смятат, че Черно море е неспокойно, а това не е така. Черно море е една спокойна и сигурна зона и се опитвам по всякакъв начин да казвам каква е истината и да призовавам нашите гости от чужбина да не се притесняват и да посетят българското Черноморие“, добави още министър Проданов.

В Народното събрание министър Проданов участва в откриването на фотоизложбата „65 години курортен комплекс „Златни пясъци“, която е част от инициативите, организирани от „Съюза на хотелиерите в к.к. Златни пясъци“. „65 години к.к. „Златни пясъци се развива, за да остане модерна дестинация. Уникалното съчетание между море, плаж и гора на курорта е привлекателна за хора от цял свят. Надявам се все повече туристи да посещават курорта и да остават с добри спомени от това красиво място“, каза министър Проданов.  Гости на събитието бяха Атанас Димитров – заместник-председател на УС на БХРА и почетният председател на организацията Благой Рагин.  

Фотоизложбата е представена в сградата на Народното събрание от 26 май до 6 юни, а след това ще бъде изложена на Летище София.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA