Slide
Slide

Варна. Само пет дни ни делят до началото на юни – месецът, в който стартират летните отпуски, а пътешествията до едни от най-желаните и горещи дестинации значително се увеличават.

На 1-ви юни European Air Charter стартира чартърни полети от гр. Бургас до гр. Тимишоара (Румъния), като това е маршрут, който за първи път ще бъде изпълняван до България, съобщават за Bgtourism.bg от пресцентъра на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. От 8-ми юни същата авиокомпания ще изпълнява чартърни полети до още една нова за нейната полетна програма дестинация в Румъния, а именно Бургас – Клуж.

Летище Бургас отчита 800% ръст на обслужените пътници през първите 5 месеца на годината

На 2-ри юни Wizz Air започва полети от унгарския град Дебрецен до Бургас, като това са първите редовни полети, които ще има по този маршрут. Освен традиционните полети от Лондон Лутън, за първи път тази година Wizz Air ще изпълнява полети и от Лондон Гетуик до Варна и Бургас. Полетите започват на 13 юни до Варна и на 15 юни до Бургас. Същата авиокомпания добавя още една нова дестинация в полетната си програма до гр. Бургас, която за първа година ще изпълнява – от полския град Жешов, като първият полет е планиран за 18 юни.

Jettimе е нова авиокомпания за черноморските летища и това лято ще изпълнява чартърни полети до Бургас от Копенхаген и Билунд, както и до Варна от Билунд. Полетите започват от втората половина на месец юни. В допълнение към полетите от Лондон и Берлин, тази година easyJet добавя още една дестинация до Българското Черноморие и от 1-ви юли ще изпълнява редовни полети, свързващи Манчестър и Бургас.

Росен Димитров, Qatar Airways: Искам пътниците от цял свят да се докоснат до красотата, гостоприемството и културата на България, клиентите са №1 за нас

Друг нов маршрут от полския град Жельона гора до Бургас ще бъде изпълняван от полския национален превозвач LOT и е планиран да започне в началото на юли месец. Чартърни полети Варна – Абу Даби стартират в началото на юли месец и ще бъдат изпълнявани от „България Еър“, като този маршрут е изцяло нов за Летище Варна.

Сподели публикацията