Павлина Илиева
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Туроператори искат срока за връщане на пари за отменени почивки да се стане 1 година, съобщи Павлина Иванова от АБТТА в ефира на БТВ. „27 държави в Европа, без Франция, сме подали искане към ЕК искане да бъде променен срокът от 1 месец, който имаме да върнем парите, да бъде променен на 1 година“, обясни Иванова.

За да разсее съмненията на потребителите тя коментира и принципа на работа в туроператорските компании, съобщава „Монитор“. При предплащане за ранни резервации за летни почивки, парите веднага се пренасочват към хотелите, които всъщност предлагат ниските цени. „Не сме прибрали парите ви, инвестирали сме ги“, категорична беше тя.

Иванова подкрепи становището си с неофициални данни от среща между десет туроператора, работещи с Турция. В момента те имат 23 млн. евро, предплатени на техни фирми. „Тези пари за гарантирани от туроператорите, няма нужда от притеснения“, допълни тя.

Отново бяха припомнени и трите варианта, които имат пътниците – жертви на отменени екскурзии. Първият от тях е парите да бъдат възстановени, вторият – почивката да бъде заменена с друга или за същата дестинация, но за друга дата. Ваучерите с продължителност 24 месеца са третата опция за потребителите, пострадали от отмяната на екскурзии.

#ОстанетеСиВкъщи

Сайтът bgtourism.bg с инициатива в подкрепа на туристическия бранш

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията