Slide
Slide

Шумен. Шестокласници и седмокласници посетиха Административния център на Природен парк „Шуменско плато“ и се запознаха с възможностите за отдих и туризъм в защитената територия. Инициативата бе по повод Деня на кариерата, който е обявен в СУ „Трайко Симеонов“ в Шумен. Училището предлага прием след 7-ми клас в специалност „Спортно-туристически дейности“ и Дирекцията на Парка е партньор в преподаването. На децата бяха показани образователни филми, експертите от Парка обясниха и най-важните принципи за опазване на природата. Представени бяха основните туристически и веломаршрути по шуменското плато, възможностите за спорт, както и информационните центрове и парковата инфраструктура.

Съгласно подписаното споразумение между СУ „Трайко Симеонов“ и Дирекцията на Природния парк се проведе и урок с осмокласници. Предстои да се реализират различни дейности на открито. Предвидени са занимания на терен с учениците от специалност „Спортно-туристически дейности“, както и съвместни инициативи по поддържане на туристически маршрути.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията