Slide
Slide

София. Нямаме основание да върнем парите на хората за екскурзиите им до Италия. Телефоните в офисите ни почервеняват и стотици искат да откажат пътуванията си до Рим и Милано. Нито границите са затворени, нито полетите анулирани, с изключение на България Ер. Уиз Еър продължават да летят до Италия. Поставени сме между чука и наковалнята, споделят за bgtourism.bg водещи туроператори у нас.

„Страхувам се да пътувам за Италия. На 1 март трябва да летим до Рим – трима възрастни и дете на 10 г. Опасявам се за живота ни при тази ситуация. Платихме 3 800 лева за цялата екскурзия, а туроператорът ни отказа да върне парите, нито да измести пътуването ни за по-късен етап, когато няма да има опасност от зараза в Италия. При тази ситуация отказваме да пътуваме, защото живота ни е застрашен“, жалва се пред bgtourism.bg Мелек Изет от Асеновград.

Аня Ганева от София разказва: „Пътуваме двама души, аз и моят приятел, но не на пакетна екскурзия, а сме резервирали лично 2 къщи за гости и полети. Пътуваме с Уиз Еър доста изгодно, 97 лева отиване и връщане за двамата. Нощувките ни са 4 – три във Верона и една в Бергамо преди полета навръщане. Тях резервирахме през Booking, общо на стойност са около 360 лв. Свързах се с Booking. Техният екип от отдел „Обслужване на клиенти“ се свързаха с двете места за настаняване, откъдето отказаха безплатно анулиране, а Booking държат, че отговорността е директно на мястото за настаняване, те могат само да посредничат. Къщата във Верона отказва, защото във Верона още нямало коронавирус.
Уиз Еър напълно отказаха безплатно анулиране и връщане на парите, ще продължат да изпълняват полетите си до Бергамо и Милано. Обясниха само, че много хора им звънят (каква изненада)?!?
Почивката ни беше 5 дни с посещения в Милано, Верона и Венеция и нощувки във Верона и Бергамо.
Парите не са прекалено много, но въпросът е принципен. Това е глобален проблем и е много грозно да взимаш на хората парите при такава ситуация.Уиз Еър искат 120 лева на човек на полет за отказ на резервацията (5 пъти повече от общата цена на билетите ни при все, че сме двама двупосочно)“.
Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК
Сподели публикацията