Accor открива 5-звезден голф и спа комплекс Pullman Okol Golf Resort & Spa до София през 2022 г.
Accor открива 5-звезден голф и спа комплекс Pullman Okol Golf Resort & Spa до София през 2022 г.
Slide
Slide
Slide
Slide

БРАНДЪТ PULLMAN ЩЕ ВЛЕЗЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ КАТО ЧАСТ ОТ НОВИЯ КОМПЛЕКС OKOL LAKE PARK

София. Нов, 5-звезден голф и спа комплекс ще бъде открит близо до София през 2022 г. Това стана ясно след като Orbis, дъщерното дружество на Accor в Източна Европа, подписа споразумение за управление на Pullman Okol Golf Resort & Spa, разположен само на 30 км югоизточно от столицата. Заобиколен от красиви природни пейзажи, с голф игрище с 18 дупки, в сърцето на Okol Lake Park, новият комплекс Pullman Okol Golf Resort & Spa ще предложи и гледка към язовир Искър.

Този 5-звезден хотел ще разполага с 149 стаи и 40 брандирани жилища Pullman Living заедно с 4 900 м2 луксозна спа зона с вътрешен и външен басейн, разположен на покрива. Обитателите на брандираните къщи Pullman Living ще могат да се възползват от всички удобства на Okol Lake Park, включително хотелските съоръжения. Ще разполагат с достъп до широк спектър от хотелиерски и жилищни услуги, включително портиер, ресторант и частен транспорт. Ще имат възможността да се възползват и от програмата на Pullman за отдаване на обекти под наем, която им позволява да генерират допълнителни доходи, когато не обитават имота.
Грижата за природата и околната среда е водещ приоритет в развитието на този курорт. Pullman Okol Golf Resort & Spa също ще разполага с конферентен център с площ от 1 900 м2 и капацитет за организиране на събития до 500 души. Хотелът ще предложи иновативна концепция на световно ниво за храни и напитки, вдъхновени от местната кухня и ще разполага с няколко ресторанта, разположени на площ от 550 м2.

„Не крием, че този проект е изключителен – не само заради прекрасното местоположение и красотата на природата наоколо, но и защото местната общност заслужава отговорна инвестиция, носеща ползи за всички в региона. Имахме нужда от силен, премиум бранд като Pullman, за да съчетаем съвременен дизайн и архитектура с природни красоти и запомнящи се моменти.” – каза Валентин Каназирев, основният инвеститор и визионер на Okol Lake Park.
Голф игрището е проектирано като висококачествено съоръжение с дължина 7000 ярда, пар 72. Разположено на 1000 метра надморска височина на площ от 650 декара в сърцето на Okol Lake Park, игрището ще предложи изключителни гледки към ски пистите на Боровец и язовир Искър. Ще функционира като парково игрище от отворен тип и ще бъде достъпно както за напреднали и начинаещи играчи, така и за гостите и жителите на Okol Lake Park, които не играят голф. За да се подсили още повече предизвикателството за професионалистите и удоволствието за начинаещите, към всяка дупка ще има специално проектирани четири тий зони.
„България – както целият регион на Югоизточна Европа, предлага изцяло непознати дестинации както за бизнесмени на път, така за пътуващите за удоволствие. Инвестиционният проект Okol Lake Park е впечатляващ и много обещаващ – поради близкото си местоположение до международното летище София, и заслужава най-добрата, първокласна световно известна марка. Ние наистина сме горди, че Accor бе избран да управлява този изключителен курортен проект.” – коментира Франк Реул, ръководител на Отдел „Развитие” в Accor за Източна Европа.

Клуб хаусът на голф игрището ще бъде част от 5-звездния Pullman Okol Golf Resort & Spa, но сам по себе си ще бъде предпочитана дестинация със своя собствен стил и идентичност. Това е място, където голфъри, жители и гости на Okol Lake Park ще имат възможност да се срещнат, общуват и прекарат незабравими моменти. Бъдещият Pullman Okol Golf Resort & Spa ще бъде луксозен курорт, осигуряващ високо ниво на уединение и екстри, включително висока степен на персонализирани услуги.
В момента Accor управлява 4800 хотела по света, включително почти 3000 хотела в Европа. С 1150 хотела в процес на строеж стратегията на Accor е да ускори развитието на хотелиерския си бизнес, както чрез цялостен растеж, така и чрез придобивания. Групата вече управлява 2 хотела в България: Novotel Sofia, собственост на „Маркан Холдинг” АД, и ibis Sofia, като е на път да открие и първия си луксозен бутиков хотел в България – MGallery в Пловдив през март 2020 г.

Сподели публикацията