Slide
Slide

Интервю с Йордан Йорданов – кандидат за кмет на Община Добрич

– Преди 4 години спечелихте изборите с обещание за промяна. Случи ли се тя?

– Вярвам, че се случи. На първо място разделението център квартали не съществува и ние работим еднакво активно за подобряване условията на живот, както в централна градска част, така и по кварталите. На второ място се реализира дълго отлагания воден проект. Той вече приключва. За водния проект на Добрич много се говореше, но едно е да говориш, друго е да имаш смелостта да го реализираш. Много улици се обновиха, много детски градини, жилищни блокове се санираха. Смятам, че тази промяна беше нужна на Добрич и тя трябва да продължи. След като приключиха мащабните строителни дейности по водния проект, ще може да засилим още повече темповете.

– Какво не успяхте да свършите?

– Позволихме си да разпечатаме една книжка, в която описахме подробно какво обещахме преди 4 години, какво свършихме през този мандат. Не си спестихме обаче и това, което не успяхме. Преди четири години обещахме да ремонтираме подлезите. Техническите проверки сочат, че голяма част от тях са негодни за ползване, а други са с отпаднала необходимост. Подлезите на бул. „Добричка епопея“ ще бъдат укрепени преди реализацията на проекта за рехабилитация на улицата, макар завареният проект да не предвиждаше това.  Ние обаче не можем да си позволим некачествени проекти, градът ни не може да си позволи след финансовата корекция и центъра. От друга страна, това което не успяхме е да има обществен посредник в Общината. За това бяхме бламирани многократно от голямата група в Общински съвет. Ще продължим да работим по реализацията на тези проекти и през следващия мандат.

– Каква беше според вас изборната кампанията? Не стана ли тя много агресивна, а Вие реагирахте сякаш много спокойно на всички нападки.

– Факт, е че тази кампания беше много агресивна, съпътствана с много манипулации, лъжи. Това обаче не е нашия стил, ние сме открити към гражданите и на това ниво няма да слезем. Ние боравим само с факти. Например –  факт е, че плочката на центъра е 1,5 см, а павето, което ние слагаме на тротоара е 8 см. Това е истина, не е лъжа, всички го виждаме. Ние правим положителна кампания. Първите две седмици показвахме това, което сме свършили. А сега представяме приоритети си.  Хората ни разбират и ни вярват, защото ние 4 години сме сред тях. Те виждат какво сме реализирали. Мисля, че искат тази промяна да продължи.

– Какво залагате за следващия мандат?

– Интензивно темпо при облагородяване на междублоковите пространства. Вертикална планировка на дворовете на детските заведения. Подобряване състоянието на всички детски заведения. Много работа по кварталите. Израждане на комбинирани детски площадки, с места за спорт на юношите. Имаме проект за нов пазар, който предстои да бъде реализиран. Понеже доказахме, че може да реализираме трудни проекти ние ще поемем отговорността за ново проектиране и изграждане на нова пешеходна зона.

– Какво ще бъде първото нещо, което ще направите като кмет?

– Първото което ще направим е да определим общински съветници, които да са отговорници по кварталите. Те ще имат приемен ден, където да се поставят комуналните проблеми. Така ще се скъси дистанцията между хорати и администрацията, за да се постигне по-бързо решаване на проблемите им.

– Какъв е Вашия призив в края на кампанията?

– Вярвам в разумната преценка на добричлии. Макар тази кампания да беше съпътствана с много манипулации, много лъжи, зная че хората искат да продължи промяната. Благодаря на всички, които са решили и ще ни подкрепят с бюлетина номер 68.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели публикацията