Slide
Slide

София. В абсурдна ситуация изпаднаха 270 българи и чужди туристи, които трябваше да пътуват от Летище София до Франкфурт днес. Близо 9 часа те са стояли на летището, чакайки да ремонтират самолет на Wizz air с „повреда, застрашаваща живота на пасажерите“. След няколко обрата, в крайна сметка се разбрало, че полет няма да има, като им било предложено да презаверят билетите си за полета на… 29 август.

Един от потърпевшите се свърза с TrafficNews, за да разкаже нелепите ситуации, в които е изпаднал днес на софийския аеропорт.

„Полетът ни трябваше да излети в 12:35, а сме на летището още от 11:00 часа, за да се чекираме. Първо чакахме над 3 часа, за да научим, че самолетът е пристигнал от Франция с критична повреда, застрашаваща живота на пасажерите. Опитаха се да ремонтират самолета, не се получи. След 5-6 часа разправии, кавги, заплахи за бой, викане на фелдшери, защото имаше деца, на които им прилоша – ни казаха, че полетът, ще бъде отменен. Върнаха ни на Терминал 1, за да презаверим билетите си, като датите бяха от 29 август нататък. Това е просто смешно! Естествено, много от хората отказа, включително и аз. На нито един човек не му бе предложена компенсация. Аз съм на работа от понеделник и не знам как ще отида. Предложиха ми безплатен полет до Айндховен в Холандия. Кажете ми, това нормално ли е?“, разказа гневният мъж.

Алтернативите пред него са да хване друг полет, чиито цени обаче започват от 500 евро.  Тепърва той ще мисли как да стигне до работното си място в немския град.

Медицински туризъм: Бум на пластичните операции заради Instagram, д-р Аслъ Датлъ пристига в Бургас и Варна

Сподели публикацията