Slide
Slide
Бургас. Медицинският туризъм все повече се разраства у нас. Често хора, които имат необходимост от зъболекарски услуги или пластични операции пътуват до големите градове София, Пловдив, Варна или Бургас, където да се възползват от ценните съвети или лечение на доказани специалисти от чужбина. Поредното голямо име, което след броени дни пристига в страната ни е водещият турски пластичен хирург д-р Аслъ Датлъ. Тя ще бъде на 30 август в Бургас и на 31 август във Варна.
д-р Аслъ Датлъ

„Подобрява се много нивото на естетичната хирургия. Благодарение на социалните медии, търсенето на пластични операции, расте. Хората искат бързи резултати. Освен операции, те подобряват визията си и с филъри“, сподели хирургът.

Изграждат Спортeн и СПА център без аналог край Бургаските минерални бани

Според нея всеки пациент трябва да се разглежда поотделно и понякога дори лекарите се налага да влизат в ролята на психолози, за да го разберат. Тя посочи, че новата тенденция в естетичната хирургия, е резултат, който се доближава максимално до естественото.

Датлъ разказа за случай, в който е отказвала интервенция – на пациентка, която е поискала 1000 кубика силикон.

За реконструктивните операции тя сподели:

При тях се опитваме да получим естетически приемливи резултати и да минимизираме самите белези.

Тя допълни, че на ниво травми и изгаряния, както и възстановяване на лицеви части, тя и колегите ѝ винаги опитват да запазят функцията на определения орган.

По думите ѝ едни от най-сложните операции, които е правила, са на пациентки с рак на гърдата, където се налага премахване на цялата тъкан. И поясни, че понякога те отнемат между 5 и 8 часа и възстановителният период също е дълъг.

Относно манията на хората напоследък да изглеждат по един и същи начин, пластичният хирург е на мнение, че отново причината са социалните мрежи. Тя смята, че те искат да са като някого другиго, защото се възхищават на звездите по телевизията. Но подчерта, че лекарите трябва да са консервативни в това отношение.

„Известните личности са по-изискващи“, сподели още  д-р Датлъ.

Записвания за безплатни консултации на тел. 0888 68 88 05 

Сподели публикацията