Slide
Slide

Варна. Принципна подкрепа за създаването на Алианс „Българско Черноморие“ обяви кметът на Варна Иван Портних по време на среща в областната управа днес. Инициативата е на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, концесионер на летищата във Варна и Бургас, и има за основна цел обединяване на усилията на всички заинтересовани страни в туристическия сектор за разработване и утвърждаване на бранд и маркетингова стратегия за Черноморието, развитие на основните пазари, както и привличане на нови.

Кметът Иван Портних заяви, че в предварителна среща с д-р Франк Кванте, главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“, е бил подробно запознат с идеята. „Анонсирах този проект на сесия на Общинския съвет, предстои да представим подборно идеята пред съветниците“, допълни кметът. Той изрази надежда, че новата организация ще бъде продуктивна, с реални резултати в помощ на туристическия бранш.

На срещата, на която бе домакин областният управител Марио Смърков, присъстваха представители от общините от Северното Черноморие и на Националния борд по туризъм.

Проведох поредица от срещи с представители на туристическия бранш и съм убеден, че има нужда от това да работим заедно, особено в тази трудна ситуация, посочи г-н Марио Смърков, който изрази принципната си подкрепа за инициативата.

По-късно днес предстои среща в Бургас, с представители на населените места по Южното Черноморие.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията