Slide
Slide

София. Министерството на туризма получи нотификация от Европейската комисия за одобрение на целево субсидиране на туроператорите. Предстои в изключително кратък срок да бъде съгласувано постановление на Министерски съвет, което да уточни реда за кандидатстване и изплащане на държавната помощ.

Варна с богата празнична програма за 100-годишния си юбилей от обявяването на града за морски курорт

С изменение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с Решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. за преодоляване на последиците, беше създадена схема за държавна помощ за  допълнително финансиране на туроператори с останали задължения към техните клиенти с безвъзмездни средства в размер до 15 на сто от оборота им без ДДС през 2019 г., но не повече от дължимата сума по туристическите пакети за неосъществени пътувания.

Помощта може да бъде използвана единствено за възстановяване на дължимите суми на клиенти за неосъществени пътувания в периода 01.03.2020 г. до 31.12.2020 г. поради възникналата епидемия от COVID-19.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията