Slide
Slide
София. Министърът на туризма Христо Проданов се срещна с Н. Пр. Дон Сяодзюм, посланик на Китайската народна република у нас.
„Привърженик съм на това отношенията ни да се развиват добре и да се задълбочават все повече и повече“, заяви министър Проданов. И допълни, че е важно Министерство на туризма и посолството да работят заедно и задълбочено в тази посока. По думите му туризмът е в основата на добрите отношения между България и Китай и „поради тази причина смятам, че колкото по-оперативно работим, толкова по добри резултати можем да постигнем“, категоричен бе министърът.
От своя страна посланикът благодари за срещата и уточни, че оценява високо връзката между двете страни в областта на туризма и изрази надежда, че полаганите съвместни усилия ще надградят изграденото сътрудничество до момента. Дон Сяодзюм сподели идеи за промотиране на България пред китайските туристи чрез популярни социални мрежи в Китай. По думите му гостите от Китай проявяват интерес към различни туристически продукти, както и към разнообразни фестивали и активности. „Добре е да помислим за съвместни маршрути между България и съседните страни, които да привличат още повече туристи от далечни страни като Китай“, заключи той.
По време на срещата бе обсъдена възможността за пускане на директна самолетна линия София-Пекин и облекчаването на визовия режим за китайските туристи.
Сподели публикацията