Slide
Slide

Зелената светлина получи голяма инвестиция на полуостров Халкидики, която включва създаването на 5-звезден туристически курорт, специална СПА инфраструктура и туристически вили с общ капацитет 233 легла в община Ситония, съобщава вестник „Български новини“.

Инвеститор е фирма LIKYTHOS SA, чийто председател и изпълнителен директор е българският бизнесмен Георги Батаков. Фирмата е със седалище град Солун.

Проектът предвижда изграждане на хотелски комплекс с капацитет 165 легла, туристически обзаведени жилища – вили с капацитет 68 легла, спа център с капацитет 100 души и различни други инфраструктурни проекти.

Туристическото селище се планира да бъде построено на площ от 87,8 дка в новостроящ се град и границите на крайбрежната зона на залива Торони на полуостров Халкидики, на около 124 км от Солун и на 71 км от Полигирос.

В района има съоръжения и инфраструктура на стария хотел Ликитос, построен през 1973 г. и работещ до 2017 г. като 3-звезден хотелски комплекс с капацитет 76 легла. По новия проект се планира да се разрушат съществуващите сгради и да се построят новите.

Сподели публикацията