Slide
Slide

Годината едва е започнала, а всички ние вече искаме да е лято и време за почивка. Испанската архитектурна фирма Mano De Santo ни изненада с неустоимо изкушение за бягство от градовете – първата в света плаваща хотелска стая. Плаващата постройка се движи единствено със соларна енергия.

Проектът носи името „Punta de Mar Marina Lodge”. Благодарение на модулния си дизайн плаващата хотелска стая на компанията от Валенсия може да бъде транспортирана по суша или море.


Punta de Mar Marina Lodge е на две нива с обща площ от 74 квадратни метра. На първия етаж, който е около 40 квадрата има спалня, баня и малка терена, а откритият салон на втория етаж е чудесно място за звездобройци или любители на панорамните гледки.


Плаващата хотелска стая е инициатива за устойчив туризъм, тъй като не се генерират отпадъци и е инсталация на модули, чиято система е„ Plug & Go ”, споделят архитектите.


С енергията на слънцето се поддържа вътрешната температура на помещенията, осветлението, както и алармената система. Те могат да се управляват дистанционно чрез смартфоните на гостите.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията