Спират строежите в “Алепу”, “Арапя” и “Градина”
Спират строежите в “Алепу”, “Арапя” и “Градина”
Slide
Slide
Slide
Slide

Началникът на ДНСК Иван Несторов постанови строежите в местностите „Алепу” и „Арапя”, какти и в къмпинг „Градина” да бъдат спрени, съобщи БНТ. Той отиде на проверка по настояване на премиера Бойко Борисов, след репортажите за скандалните строежи по пясъчните ивици на Южното Черноморие.

При огледа до “Арапя” инспекторите констатираха липса на законен път, план за сигурността на работниците, както и задължителната строителна ограда и информационна табела.

Въпреки че малко преди проверката беше съобщено, че инвеститорът в къмпинг „Градина” сам е прекратил строежа до есента, Иван Несторов нареди проверка в Община Созопол и за този обект.

За укрепването на брега на „Алепу” шефът на ДНСК е констатирал нарушаване на правилата за строеж и от днес забранява на дружеството „Главболгарстрой” да работи на обекта.

Иван Несторов, началник на ДНСК: Не е спазено разрешението за строеж. Първият етап е геозащитното съоръжение, то трябва първо да се въведе в експлоатация и чак след това да се продължи застрояването на този УПИ с жилищните сгради. Това е достатъчно основание да се издаде заповед за спиране на строителството.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията