Slide
Slide

Авиокомпанията също така е обявена за победител в категориите за най-добра бизнес класа в света, за най-добър салон за хранене в бизнес класа и за най-добра авиокомпания в Близкия изток

Подходящ почит, тъй като авиокомпанията празнува своята 25-та годишнина през 2022 г.

Доха. Докато авиокомпанията гордо празнува своята 25-та годишнина през 2022 г., Qatar Airways беше обявена за „Авиокомпания на годината“ от базираната във Великобритания международна рейтингова агенция за въздушен транспорт, Skytrax, за безпрецедентен седми път.

На бляскаво събитие в Лондон, водещата глобална авиокомпания взе три допълнителни награди, включително за най-добра бизнес класа в света, най-добро заведение за бизнес класа в света и най-добра авиокомпания в Близкия изток.

Qatar Airways е обявена за „Авиокомпания на годината“ през 2011, 2012, 2015, 2017, 2019, 2021 и сега 2022. Престижните награди Skytrax за 2022 г. са желани в индустрията поради репутацията им на еталон за отлични постижения и отличие.

Основното летище и център на Qatar Airways, международното летище Хамад, също наскоро бе избрано за най-доброто летище в света за 2022 г., като взе наградата за втора поредна година, като гарантира, че пътниците могат да се отпуснат и да се насладят на полетите си, знаейки, че пътуват с най-добрата авиокомпания в света през най-доброто летище в света.

Росен Димитров, Qatar Airways: Искам пътниците от цял свят да се докоснат до красотата, гостоприемството и културата на България, клиентите са №1 за нас

Премиум кабината на авиокомпанията, включваща патентования Qsuite, беше избрана за най-добрата бизнес класа в света за шеста поредна година, докато салонът Al Mourjan беше признат за изключителното си кулинарно съвършенство и беше награден с най-добрата трапеза в салон за бизнес класа в света.

В по-нататъшно потвърждение на водещата си роля не само в глобалната авиация, но и в силно конкурентен регион, Qatar Airways беше обявена и за най-добрата авиокомпания в Близкия изток, силно потвърждение на нейната репутация за отлични постижения, силна глобална мрежа, водеща глобални партньорства и всяко пътническо пътуване има допирна точка с международното летище Хамад.

Главният изпълнителен директор на Qatar Airways Group, Негово превъзходителство г-н Акбар Ал Бейкър, каза: „Да бъдеш обявен за най-добра авиокомпания в света винаги е било цел, когато Qatar Airways беше създадена, но да я спечелиш за седми път и да вземеш три допълнителни награди е свидетелство за цялата упорита работа на нашите невероятни служители. Тяхната постоянна отдаденост и стремеж е да осигурят на нашите пътници възможно най-доброто изживяване, когато летят с Qatar Airways. Да спечелим тези награди в същата година, в която празнуваме нашата 25-та годишнина, е още по-възнаграждаващо и искам да благодаря искрено на всички наши пътници, които гласуваха за нас. Вашата подкрепа ни кара към по-големи постижения всеки ден, ние ценим вашата лоялност и се стремим да създадем спомени за цял живот, когато летите с Qatar Airways.“

Главният директор на Qatar Airways Customer Experience, г-н Росен Димитров, каза: „Ние в Qatar Airways не вярваме в компромисите и нашето водещо в индустрията клиентско изживяване продължава да бъде признато за най-доброто в света заради отличните постижения, които доставяме във всеки един полет. Нашите уважаеми български клиенти могат да очакват незабравимо петзвездно изживяване, когато пътуват с Qatar Airways от София до света чрез нашата широка мрежа и ние очакваме с нетърпение да ги посрещнем на борда скоро.“

Росен Димитров – петият отляво надясно

Едуард Плайстед от Skytrax каза: „Получаването на наградата за най-добра авиокомпания в света за 2022 г. е голямо признание за високите стандарти на Qatar Airways и признание за упоритата работа и отдадеността на всеки член на персонала на авиокомпанията за задоволяване на клиентите. Qatar Airways беше най-голямата авиокомпания, летяха последователно по време на пандемията от COVID-19, като мрежата им никога не падаше под 30 дестинации и тази решителност беше ясно призната от клиентите с тази награда като Авиокомпания на 2022 г. За Qatar Airways да постигне това най-високо отличие за седми времето е едновременно уникално и забележително постижение и ние ги поздравяваме за този успех.“

Наградите, широко известни като „Оскарите на авиационната индустрия“, обхванаха 12-те месеца от септември 2021 г. до август 2022 г. с над 14 милиона отговарящи на условията записа, преброени в резултатите, период, в който Qatar Airways увеличи глобалната си мрежа обратно до над 150 дестинации . Авиокомпанията по-рано стана и първата глобална авиокомпания, която получи оценката за безопасност на Skytrax COVID-19 през януари 2021 г.

Пълният списък с награди, спечелени от Qatar Airways на World Airline Awards 2022 от Skytrax, са:

• Авиокомпания на годината

• Най-добрата бизнес класа в света

• Най-добрият салон за хранене в бизнес класа в света

• Най-добрата авиокомпания в Близкия изток

Наградите на Skytrax World Airline Awards са независими и безпристрастни, въведени през 1999 г., за да осигурят проучване на удовлетвореността на клиентите, което е наистина глобално. Пътуващите по целия свят гласуват в най-голямото проучване на удовлетвореността на пътниците в авиокомпаниите, за да определят победителите.

Сподели публикацията