Slide
Slide

Чепеларе. Министърът на туризма д-р Илин Димитров присъства на петото издание на Национални хайдушки празници „Капитан Петко Войвода“ в Чепеларе.

Той поднесе венец пред паметника на Капитан Петко Войвода и връчи грамота на кмета на Чепеларе Боран Хаджиев за принос за утвърждане и развитие на зимния и балнеоложкия здравен туризъм, както и за съпричастност към инициативата за популяризиране на дестинация България.

Димитров сподели пред присъстващите, че само познавайки миналото, то ще можем да градим успешно бъдещето ни. В дни на разделение и смут имаме все по-голяма нужда от лидери и истински патриоти. Подобни събития пазят паметта ни жива.

Министърът на туризма поздрави Чепеларе за гостоприеството и за чудесния празник с много гайди, народни танци, пламенни патриотични речи и всичко това сред прекрасна природа!

По време на хайдушкия празник в Чепеларе показаха пушката, принадлежала на легендарния Капитан Петко войвода. Тя е марка “Уинчестър” и е от 1866 г. От 1952 г. се съхранява в Историческия музей “Стою Шишков” в Смолян.

Министърът отбеляза присъствието и участието на много деца във възстановката.

Сподели публикацията