Slide
Slide

Бургас. С много разнообразни събития в програмата си идва през тази седмица „Уикенд без име“, организиран от Община Бургас. Музика, танци, атрактивни спортни събития ще гарантират силни емоции за всички, които ги посетят.

В продължение на три последователни дни – 26, 27 и 28 август, от 17:30 часа, на открита сцена „Охлюва“ ще се проведе Третият международен танцов фестивал „Велека фест“ 2022, който представя културните традиции на различни народи и етноси. Проявата осъществява творчески обмен на постиженията в областта на музиката и танца, дава възможност на участниците да се сближат чрез представяне на своето изкуство.

Фестивалът няма конкурсен характер и е предназначен за традиционни и съвременни изкуства. В него може да участват автентични фолклорни групи, фолклорни танцови състави и ансамбли, любителски клубове, мажоретни състави и състави за характерни танци, вокални групи, хорове, инструментални групи, оркестри, индивидуални изпълнители и други.

На 26 август, петък, от 17:30 до 21:00 часа при Държавна опера – Бургас ще се проведе египетската изложба „Мощта на древноегипетските символи“ – вечер на Египет.

Фестивалът „Тракийски мистерии“ оживява в Стария град на Несебър и в Пловдив (видео)

Участие ще вземат на Танцова школа „Бели денс“ – Бургас и шеф – готвач Махмуд Албайруми.

ще има ателиета за рисуване върху папирус, снимка с тематично египетско облекло. Танцова школа „Бели денс“ – Бургас ще представят традиционен египетски фолклор – стил „Балади“ – един от най-популярните и разпространени варианти на класическия източен танц; атрактивният фолклорен танц с бамбуков стик в стил „Саиди“; впечатляваща и вълшебна модерна интерпретация с „крилата на богинята Изида“; нежен, чувствен и фееричен танц с воали.

Шеф-готвач Махмуд Ал Байруми, участник в четвъртия сезон на MasterChef, ще представи знакови ястия от египетската кухня. Жителите и гостите на Бургас ще могат да опитат вкусните: традиционен фалафел, кушари (ориз, леща, макарони с чеснов доматен сос и чипс от лук), хумус и десерта баспоса.

Програмата ще завърши с филмови прожекции от 20:30 часа, които ще представят многообразието на древната египетска култура.

*Билетите за уикенда (петък, събота и неделя) е на промоционална цена от 10,00 лв.

На 27 август (събота) в клуб „Модерен театър“ ще се проведе пилотното издание на „Отворен фестивал Бургас”, който ще изненада със съдържание всички любители на музикално и визуално ъндърграунд изкуство. Фестивалът ще започне с базар и изложение на локални фотографи и творци, сред които са „Bad Drawing Club“, Alex D. Luffy, Gradient Plaza и други. Музикалната програма включва участие на емблематичната пловдивска пост-рок банда „ТДК“, които ще са хедлайнери на вечерта, както и електронното дуо „Movieman” и „Eorn”, които ще се погрижат за късновечерната програма.

Прекрасна августовска вечер в КТК “Ченгене скеле” с песните на Тони Димитрова и менюто на победителя в Hell`s Kitchen

Кой ще отвори сцената на фестивала, организаторите засега пазят в тайна, за да изненадат приятно гостите на събитието.

Вратите на клуб „Модерен театър” ще отворят в 18.00 часа за посетителите на фестивала.

Билети ще може да закупите единствено и само на място, като цената на билета от 18.00 до 20.00 часа е 12 лева, а от 20.00 часа цената на билета ще е 15 лева.

Събитието се осъществява с любезно съдействие и финансова подкрепа на Община Бургас и Фонд Култура към Община Бургас.

От 24 до 28 август Яхт клуб „Черноморец Бургас” ще бъде домакин на седмицата на кайта в България! От сряда започва Регата „Black Sea Kite Cup 2022” на кайтспота в Бургас и през уикенда ще продължи с Държавното първенство по кайтсърф 2022 – две регати и двойно повече ветроходно забавление!

Замъкът в Равадиново привлече вниманието на Международната гилдия на мениджърите за филмови локации в Лос Анджелис

На Кайт зона „Черноморец Бургас” на Северен плаж очакваме най-добрите кайтисти в България, над 60 състезатели, включително и олимпийски надежди на страната. Организаторът и домакин Яхтклуб „Черноморец Бургас”, с неизменната подкрепа на Община Бургас, както и Българска федерация по ветроходство, ще насочат усилията си да покажат, че Бургас има потенциала да бъде кайт център за най-добрите.

Състезанието ще се проведе в дисциплините Foil Race, Foil Free Ride, Course Race, Hang Time.

Ще бъдат връчени награди на всички участници, заели първо, второ и трето място в отделните класове и възрастови групи на проявите, както и ще се излъчат държваните шампиони в отделните дисциплини.

Сподели публикацията