Кармен Лорга от Букурещ си измерва температурата при пристигането в хотела. Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Кардам. От седмица румънските гранични власти възстановиха пропускането на автомобили и през румънския пункт Негру вода, съпределен на ГКПП „Кардам“, съобщи за bgtourism.bg Руслан Томов – началник „Гранична полиция” – Ген. Тошево. Това позволи през отминалия уикенд, който бе първи работен за служителите в Кардам, да преминат 900 души в страната ни. Обработването на документите е ставало бързо и до големи опашки не се е стигало. По същото време през Дуранкулак са влезли 3 894 души. През двата пункта у нас да дошли общо 1 738 МПС.

9 382 души са преминали общо през Кардам и Дуранкулак през отминалия уикенд

Броят на влезлите и излезли МПС-та е 3 460, а на влезлите и излезли хора 9 382 души. В следващите седмици се очаква потока от автомобили на българо-румънската граница значително да се увеличи предвид направените резервирации в българските хотели.

туристка от румъния: взети са всички мерки за безопасност, чувстваме се спокойно и уютно

Семейство от Букурещ е едно от дошлите у нас на почивка. То се настани в хотел „Терма Еко“ в затворения ваканционен комплекс „Терма вилидж“ в Кранево. С пристигането си румънците си измериха температурата чрез специално устройство във фоайето, дезинфекцираха своите ръце и се запознаха с всички мерки за безопасна и здравословна почивка по време на своя престой.

„Тук съм със съпруга си за 6 дни. Първите ми впечатления са, че са взети всички мерки за безопасност. Избрахме това място заради хубавия плаж, има чудесен СПА център. Чувстваме се спокойно и уютно. Преминахме много бързо през границата и се надяваме през следващите дни да има слънце, за да се насладим на една прекрасна ваканция в България.“, заяви Кармен Лорга от Букурещ. Нейният съпруг Марсел също сподели, че е очарован от възможностите, които България предлага за туризъм. Именно заради това неговите сънародници обичат места като Албена, Тюленово, Каварна, Шабла, Златни пясъци и други морски курорти и селища по Черноморието ни.

Нова ера в гостоприемството в Слънчев бряг – хотел Бест Уестърн ПЛЮС Премиум Ин и Казино

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията