Slide
Slide

Равадиново. Златното съкровище на Тутанкамон пристигна в замъка „Влюбен във вятъра“ в Равадиново, научи bgtourism.bg. Ценната експозиция от световно значение идва от Кайро със специализиран транспорт и засилени мерки за сигурност и охрана. Експозицията ще бъде подредена в арт галерията на замъка.
„Целият процес по доставката и транспорта се забави заради световната криза. Ние сме готови за сезона, а и за нас реално работата никога не е спирала. Замъкът очаква своите гости – има с какво друго и ново да изненада всички. Има и символика,  свързана с тази експозиция: Ако ще започваме всичко „отначало“ – да  започнем от 1300 години преди новата ера и то не с какво, а с  любовната история на Тутанкамон и Нефертити“, заяви за bgtourism.bg собственикът и строител на замъка Георги Тумпалов и допълни: „Не беше лесна  организацията на толкова мащабно изложение в момента, но благодарение на факта, че сме активни членове на няколко големи международни организации и гласът ни се чува на много места по света – ние успяхме  и ще покажем на нашите гости приказната експозиция от Египет, която е  и част от историята на света.“

Припомняме, че в Замъкът „Влюбен във вятъра“ се помещават и офисите на SKAL International, World Tourism Alliance, Асоциацията на  Европейските Замъци и Посолството на Историческия Туризъм на СНГ.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията