Марияна Николова
Slide
Slide

София. Ще имаме добър зимен сезон, въпреки че не е силен предвид кризата. Това заяви в сутрешния блок на bTV вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

„Имаме резервации, особено за уикенд пакетите. Резервациите обикновено са от нашите сънародници, но идват и от съседните балкански страни“, каза министърът на туризма.

Марияна Николова: Полският бизнес може да се възползва от предимствата на България като инвестиционна дестинация

„Ние се гордеем с откриването на туристическото представителство в Полша, което ще бъде към посолството във Варшава. Имаме заявка за интерес от полски пазар към нашите курорти за летния сезон. Миналата година при нас дойдоха 85 хиляди поляци, а преди пандемията – над 310 хиляди поляци. Важно е да си върнем полските туристи“, добави Николова.

Марияна Николова разговаря с Анджей Гут-Мостови, откри българско туристическо представителство и фотоизложба във Варшава (снимки)

Българите преоткриха страната си, има също интерес и от Израел, руския пазар, Германия, Великобритания. Държим да се направят общи договорености на европейско ниво и за пътуванията на имунизираните туристи, но това е все още въпрос на регламентация за пропускателния режим на границите – дали със съответните паспорти или с отрицателни тестове. Ваксинацията е доброволен акт, всеки гражданин има право на нея и приканваме хората да го сторят. Това дава сигурност и спокойствие не само за тях, а и за рестарт на сектора, подчерта вицепремиерът и министър на туризма.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията