Slide
Slide

Бургас. Повече за свойствата на лековитите води от минералните бани на Бургас можете да научите в петък, 26 февруари, от 16:00 ч., в ТК „Акве Калиде“, съобщават от община Бургас. Сборният пункт е пред обществената чешма. Докато отпивате от водата, Весела Христова ще ви разкаже кои са важните характеристики на местния извор – минерализация, елементи, температура. Въпреки че минералната вода от това място е известна от дълбока древност, през годините на експлоатация е имало редица катаклизми. Малко известен е фактът, че преди век град Бургас се е захранвал с водопровод от минералните бани, а през 90-те години на ХХ век изворът е пресъхнал.

Лекцията е първият акцент от тридневната програма на „Про-Лети – Базар за хубави неща“, който ще се проведе от 26 до 28 февруари. В трите дни, от 10:00 до 20:00 ч., майстори на старинни оръжия, традиционни плетива, сечене на монети, храни и декорации ще представят занаятите си в ТК „Акве Калиде“. За децата ще има работилнички за мартеници от общинско предприятие „Морски знаци“ и познатите „Арт-и-Факти“.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията