Текст и снимки Давид Сукнаров
Slide
Slide

Поморие. Голяма група хора са установени след полицейска проверка снощи в заведение на хотелски комплекс в село Медово край Поморие, съобщава кореспондентът на bgtourism.bg Давид Сукнаров. По неофициална информация клиентите били над 120. Ресторантът е работил след 22:00 ч., с което се нарушават противоепидемичните мерки.

Купонът се вихрел до към 23:30 ч., когато партито било прекъснато от изненадваща съвместна проверка на полицията и инспектори от РЗИ-Бургас. Пред органите реда обясненията на управителя за работещото заведение били свързани с изхранването на гостите.

Към момента се изяснява колко точно клиенти е имало в заведението, нарушено ли е изискването за 50% заетост на обекта, както и дали всички посетители са били гости на хотелския комплекс.

Предстои съставяне на актове за нарушаване на противоепидемичните мерки на управителя на комплекса, като санкцията може да стигне до 2 000 лв. Ще бъдат санкционирани и клиенти, които са нарушили здравните разпоредби. Техните санкции са от 300 до 1000 лева. При проверката част от присъстващите са се опитали да избягат от оплицията и да не заплатят сметките си.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Най-важните новини от туризма в България

Сподели публикацията