Slide
Slide

Студенти от три световни университета изучават работата на фотограф от Добрич. Първоначално с Димитър Христов, чийто творби не веднъж са оставяли без дъх зрители или посетители на изложбите му, се свързват от университета в Bournemouth University и Appalachian State University, а днес вече е в контакт и с Qatar University.

Изучават графиките му. Пластичност, стил, материал и други елементи от работата на родния ни професионалист. Комуникацията е чрез конферентни чатове на живо, които често са с голяма продължителност заради интереса към работата му.

„Насреща имам любознателни, млади и надъхани студенти, които искат да изучават моето творчество. Приятно е, че такива университети оценяват работата ми. Тук изучаваме само артисти, които не са сред живите, а по света явно се интересуват от такива, които са все още живи и можеш директно да комуникираш с тях вместо да гадаеш отговора на въпроса какво е искал да каже автора“, споделя за BGtourism.BG Митко.

Той има множество изложби, престижни награди и публикации в авторитетни издания, както и ангажименти за фотосесии от големи международни и български компании. Димитър Христов е сред десетте най-добри фотографи на коне в света.

Умело той успява да предаде състоянието на покой и устрем, силата и нежността на грациозните животни, играта и предаността, сливането с ездача, онова чувство на свобода и приятелство, което конете ни даряват от древни времена. В момента професионалистът подготвя следващата си голяма изложба, която скоро ще обяви.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията