Студенти от три престижни университета изучават творбите на фотограф от Добрич
Студенти от три престижни университета изучават творбите на фотограф от Добрич
Slide
Slide
Slide
Slide

Студенти от три световни университета изучават работата на фотограф от Добрич. Първоначално с Димитър Христов, чийто творби не веднъж са оставяли без дъх зрители или посетители на изложбите му, се свързват от университета в Bournemouth University и Appalachian State University, а днес вече е в контакт и с Qatar University.

Изучават графиките му. Пластичност, стил, материал и други елементи от работата на родния ни професионалист. Комуникацията е чрез конферентни чатове на живо, които често са с голяма продължителност заради интереса към работата му.

„Насреща имам любознателни, млади и надъхани студенти, които искат да изучават моето творчество. Приятно е, че такива университети оценяват работата ми. Тук изучаваме само артисти, които не са сред живите, а по света явно се интересуват от такива, които са все още живи и можеш директно да комуникираш с тях вместо да гадаеш отговора на въпроса какво е искал да каже автора”, споделя за BGtourism.BG Митко.

Той има множество изложби, престижни награди и публикации в авторитетни издания, както и ангажименти за фотосесии от големи международни и български компании. Димитър Христов е сред десетте най-добри фотографи на коне в света.

Умело той успява да предаде състоянието на покой и устрем, силата и нежността на грациозните животни, играта и предаността, сливането с ездача, онова чувство на свобода и приятелство, което конете ни даряват от древни времена. В момента професионалистът подготвя следващата си голяма изложба, която скоро ще обяви.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията