Павлин Косев, снимка Руслан Йорданов

Форумът отново е авторитетна трибуна за професионалистите, които говорят на езика на реалния туризъм

Варна. От 27 до 29 септември 2021 г. хотел и Казино Черно море във Варна ще бъде домакин на петото издание на ТУРИЗЪМ ЕКСПО „Дестинация Варна”. Форумът е посветен на 100-годишнината от обявяването на Варна за курортен град и ще се проведе според всички противоепидемични мерки, наложени от здравното министерство.

Мотото на изложението е „Варна – 100 години курортен град! Туристическа дестинация с история и бъдеще“.

Изложението се утвърди като трибуна, чийто участници говорят на езика на реалния туризъм, а със своя професионален авторитет представят ноу-хау и опит за постигане на високи резултати.

Всяка година в изложението се включват различни лица, които представят своята гледна точка. За първи път в конферентния блок на изложението ще има международни участници, част от които ще бъдат включени онлайн. Това ще бъдат специалисти от Турция, Гърция, Румъния, Украйна, Молдова. Общо 10 души от тези 5 държави са потвърдили, че лично ще присъстват на форума. Идеята е да споделят как те работят и развиват туризма в условията на Covid -19 и най-вече да се представят добрите практики и идеи за по-лесното преодоляване на кризата.

Запознайте се с програмата на изложението тук – ПРОГРАМА

Варна е утвърдена дестинация за морски и културен туризъм. Организаторите ще погледнат и към алтернативните видове туризъм като възможност за удължаване на сезона. „Специално внимание ще бъде отделено на кулинарния туризъм, на сватбения, на спортния, на луксозния СПА туризъм и на други видове, които вече успешно са намерили място в събитийния живот на местните хотелиери. Още панели ще има за конферентния и конгресен туризъм, фестивалния туризъм /в момента тече кино фестивала „Златната роза“/, медицински туризъм, който привлича много гости от Германия“, съобщи организаторът Павлин Косев. Той посочи, че сред акцентите на тазгодишното издание ще бъде темата за кадрите в туризма.

Линк към събитието ТУК

Организатори на туристическото експо са Община Варна, Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите и агенцията за маркетингови комуникации ProVox.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA