Slide
Slide

Бургас. От утре, 25 септември, стартира постоянна морска линия до новия Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“. Тя ще се обслужва от общинския катамаран „Анастасия“. Комплексът е разположен само на 15 км южно от града, в красива местност, непосредствено до Рибарското селище.

В него се съхранява и пресъздава бита на местните рибари, популяризирайки рибарския занаят от миналото и настоящето. Освен експозиционните къщички с интересни артефакти, посетителите могат да се запознаят с различните начини за риболов и как се разпознават черноморските риби. А чрез разказите на морските аниматори на комплекса, легендите за ветрове, приказни герои и историите за пирати оживяват!

Отплаванията до комплекса ще се извършват от „Магазия 1“ с катамаран „Анастасия“. Необходима е предварителна резервация за пътуване.

График за пътуване с кораб до Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“, от сряда до неделя вкл. Престой 2 часа и 30 мин.

Тръгване от „Магазия 1“   -11.00 часа – Пристигане на Ченгене скеле -11.30 часа – Тръгване от Ченгене скеле-14.00 часа- Пристигане на „Магазия 1“ – 14.30 часа

Тръгване от „Магазия 1 – 15.00 часа- Пристигане на Ченгене скеле -15.30 часа – Тръгване от Ченгене скеле – 18.00 часа – Пристигане „Магазия 1“ -18.30 часа

За повече информация и резервации, всеки ден от 9:00 до 17:00 часа:

Телефон: 0882 004 124;

Е-mail: reservations@gotoburgas.com

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията