София. Държавата ще съдейства на концесионера на летище София да се ускори пропускателния процес на Терминал 1 и 2 и да не се допуска струпването на много хора на едно място. Общите действия бяха обсъдени на среща в МВР днес с участието на вицепремиера и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, министъра на финансите Асен Василев, главния директор на Гражданска въздухоплавателна администрация Христо Щерионов, главен комисар Деян Моллов, директор на Главна дирекция „Гранична полиция“ и представителите на „Соф кънект“ Хесус Кабайеро и Филип Гунев.

„Държавата изпълнява и потвърждава ангажимента си да оказва съдействие на концесионера. Изрично подчертавам, че очаквам концесионерът да приложи най-добрите европейски и международни практики на летище София, които да способстват за предоставянето на качествена услуга, включително с намаляване на времето за обработка на пътници и багажи, без допускането на какъвто и да е компромис по отношение на безопасността и сигурността“, заяви министър Георги Тодоров. Той бе категоричен, че стриктно ще следи концесионера да изпълнява всичките си задълженията.

По време на разговора бяха разгледани различни възможности за ускоряване на граничните проверки на летище София.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram,  LinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA