Slide
Slide

София.  Вицепремиерът Марияна Николова ще е новият министър на туризма, обяви министър-председателят Бойко Борисов. В рамките на Коалиционния съвет e била гласувана оставката на Николина Ангелкова като министър на туризма и е било предложено този ресор да бъде съвместяван от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова. Предстои промените в правителството да бъдат гласувани в Народното събрание. Николова е родена на 16 септември 1975 г. в Ботевград.

Тя е юрист, експерт с дългогодишен опит в държавната администрация. През май 2017 г. е назначена за началник на политическия кабинет на заместник министър-председателя по икономическата и демографска политика Валери Симеонов. На 21 ноември 2018 г. заема неговото място и става вицепремиер на Република България със същите ресори.

Биографията на Марияна Николова

Този петък оставките на министрите на финансите Владислав Горанов, на туризма – Николина Ангелкова, на вътрешните работи – Младен Маринов и на икономиката – Емил Караниколов, ще бъдат гласувани в пленарната зала, с което автоматично ще бъде направена рокадата в кабинета „Борисов 3“ с новите министерски постове.

Очаква се решението на Владислав Горанов и Николина Ангелкова дали ще се върнат като народни представители или ще освободят и местата си в парламента.

„Предлагаме, на мястото на вътрешния министър Младен Маринов, Христо Терзийски, който е в момента ръководи Главна дирекция „Национална Полиция“. От кариерата е, всички го познават. На мястото на Емо Караниколов като министър на икономиката – неговият заместник Лъчезар Борисов. Това е и настояване на колегите.  На мястото на Владислав Горанов като министър на финансите връщаме Кирил Ананиев. За Министерство на здравеопазването ( предлагаме ) професор Костадин Ангелов, шеф на Александровска болница. За министър на туризма – вицепремиерът Марияна Николова. Поема вицепремиер и министър на туризма“. Ще има и смени на зам.-министри. Борисов добави: „Едни освободихме вчера, други ще назначим в следващите дни“.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията