Slide
Slide

Състезатели от 8 нации мерят сили в едно от най-очакваните събития за сезона

Боровец. От 23 до 25 юли Боровец приема голямо международно състезание по планинско колоездене в дисциплина спускане. Над 120 участници от Франция, Италия, Германия, Шотландия, Гърция, Великобритания, Испания и България са заявили участието си до момента, като регистрацията все още е отворена и броят им може да се увеличи.

Състезанието е трети кръг от Виваком Даунхил Серии 2021, които се провеждат из цялата страна и включват общо 6 кръга за сезона. Освен в родния календар, състезанието е включено и в календара на Международния Колоездачен Съюз и носи точки за световната ранглиста.

Трасето, по което се провежда надпреварата е с дължина от 2400м. и над 400 метра отрицателна денивелация, включва множество стръмни скоростни отсечки, корени, камъни, големи скокове и други естествени и изкуствено изградени препятствия.

Участниците в състезанието са разделени в общо 6 категории, като най-малката възрастова група започва от 13-14 години, следват юноши 15-16, мъже оупен, мъже елит, мастърс и жени. За победителите в отделните категории има подготвен примамлив паричен и предметен награден фонд осигурен от домакините от Бороспорт, хотел  Рила, Росиньол, Виваком и други.

Основни претенденти за спечелването на състезанието са Том Гуибал от Франция, Джеймс Андерсън от Великобритания,  Алесандро Гадоти от Италия и Александрос Топкароглу от Гърция, а от българите Стивиан Гатев, Димитър Мазнейков и Асен Стратиев.

В петък и събота 23-24.07 се провеждат тренировките за състезанието, а в неделя 25.07 в 12:00 започват квалификациите, след което от 15:00 са финалите. Всичко гости на Боровец, могат свободно да наблюдават зрелищните спускания на участниците покрай трасето и да се заредят с много адреналин и силни емоции.

За допълнителна информация следете фейсбук събитието UCI Borovets Open Cup 2021.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията