Снимки РИМ Велико Търново
Slide
Slide

Велико Търново. По един много интересен и оригинален начин във Велико Търново бе официално открит летния туристически сезон. В историческата крепост на хълма Трапезица се проведе традиционният средновековен лагер, който привлече жителите на старопрестолната ни столица и гостите на града с оригинални възстановки и демонстрации на живота и бита в средновековния Търновград. Събитието бе организирано от Община Велико Търново, СНЦ „Търновци“ и Регионалния исторически музей.

Многобройните туристи, които в празничните и почивни дни избраха да се разходят до Велико търново, имаха възможност да се изкачат до Трапезица със стъклен панорамен асансьор. Те се включиха в  демонстрациите, свързани с бита и живота на великотърновци между 12 и 14 век, станаха свидетели на демонстрации на занаяти, стрелба с лък, сечене на монети, средновековен куклен театър, като активно се включиха в част от проявите.

С това събитие Велико Търново отличи атрактивния обект Трапезица, който е много красив и приятен за разходки, но остава на по-заден план на фона на Царевец.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията